فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

درمان سرطان در کودکان چگونه است؟

درمان سرطان در کودکان


درمان سرطان در کودکان

آیا می دانید درمان سرطان در کودکان به چه صورت است؟ این مقاله مخصوص  پدر و مادرانی است که فرزندشان دچار این بیماری گردیده. سختی این موضوع امری غیرقابل انکار است اما برای آسان تر کردن شرایط باید به نکاتی توجه کنید تا هم به خودتان و هم به فرزند دلبندتان کمک کنید. این درست است که برای درمان سرطان باید معالجات جدی صورت بگیرد اما این نکته را در نظر داشته باشید که برای کودک این موضوع از لحاظ جسمی و عاطفی امری دشوار است. فرزند شما در طی دوره درمانش هم از لحاظ روحی و هم جسمی  نیاز به توجه و مراقبت خیلی بیشتری دارد.

 

او را از چیزی که در انتظارش است آگاه کنید

با پزشک معالجش درباره چگونگی و نوع درمانش صحبت کنید تا اطلاعاتتان بالا برود تا بتوانید فرزندتان را نسبت به مراحل درمانش آگاه کنید.

 

نزدیکش باشید

کودکان به ویژه آن هایی که سنشان کمتر است به اینکه شما کنارشان باشید عمیقا نیاز دارند. برنامه را طوری تنظیم کنید که در طول درمان کنارش باشید و او را نوازش کنید. اگر ناچار هستید که محل را ترک کنید بهتر است با تلفن و یا ویدیوی از قبل ضبط شده به او احساس آرامش دهید.

 

وسایل مورد علاقه اش را به همراه داشته باشد

سعی کنید عروسک مورد علاقه اش و نیز پتو و بالشتش را برایش بیاورید تا احساس امنیت بیشتر کند.

 

حواس او را پرت کنید

بهتر است برای کودکان کم سن تر، انواع اسباب بازی و وسایل سرگرمی به بیمارستان آورده شود تا زمانی که بیدار است حواسش به آن ها پرت شود. برای کودکان بزرگتر بازی های فکری و کتاب و نیز فیلم های ویدیویی می تواند گزینه دلچسبی باشد.

 

برایش برنامه بزارید

سعی کنید برای فعالیت های روزانه اش برنامه بگذارید مثلا سر ساعت مشخص بخوابد و یا سر ساعت مشخصی هر روز غذا بخورد. اگر فرزندتان بزرگ است او را وادار کنید زمانی را با دوستانش بیرون برود و کارهای مدرسه اش را تا حدی که می تواند انجام دهد. برنامه احساس امنیت می دهد.

 

آرامش با موسیقی

برایش آهنگ های آرام و آهنگ هایی که دوست دارد را بگذارید.

 

از او بخواهید نفس عمیق بکشد

در طول روز از او بخواهید نفس عمیق بکشد اینکار استرس را به میزان چشمگیری کاهش می دهد و باعث آرامش می شود.

 

از او حمایت کنید

از فرزندتان بخواهید درباره احساساتش از جمله ترس و نگرانی هایش با شما حرف بزند. برخی از بچه ها ترجیح می دهند به جای پدر و مادر با پزشکشان صحبت کنند. کودکان بزرگتر هم گروه های هم شرایط را برای هم صحبتی ترجیح می دهند.

 

در اینجا با مواردی که برای درمان سرطان در کودکان مفید و کمک کننده است، آشنا شدید.

منبع: درمان سرطان در کودکان چگونه است؟


راهکار هایی برای اینکه یاد بگیریم چگونه پدر و مادر خوبی باشیم ؟


چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟
چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟

چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟

آیا این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده است و از خود می پرسید که چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟ در این نوشته سعی داریم مواردی که از شما پدر و مادر خوبی برای فرزندتان می سازد را بیان کنیم.

والدین خوب به نفع کودک خود تصمیم می گیرند. البته هیچ پدر و مادری کامل نیستند ولی این بدان معنا نیست که لازم نباشد در جهت رسیدن به هدف تلاش کنند.

 

الگوی خوبی باشید

فرزندان با دستور و امر و نهی نمی آموزند. آن ها رفتار ها را می بینند و الگو بر می دارند. انسان به گونه ای خلق شده است که می تواند رفتار های دیگران را کپی برداری کند و کودکان بیش از همه بر رفتار والدین خود متمرکز هستند. برای مثال برای داشتن فرزندان مودب باید احترام او را نگه دارید و با او با کرامت برخورد کنید.

 

عاشق فرزند خود باشید و در عمل این علاقه را نشان دهید

تقریباً همه ی پدر و مادر ها فرزندان خود را دوست دارند. اما دوست داشتن در دل کافی نیست و فرزند شما باید این عشق و علاقه را در کلام و عمل شما حس کند. فرزندان خود را ببوسید و در آغوش بگیرید. بازی با کودکان را نیز فراموش نکنید. زیرا کودکان این را نشانه ای از توجه و علاقه ی شما می بینند.

 

مهربان و محکم باشید

پدر و مادرها باید تمرین کنند در اوج صلابت، مهربان باشند. کلامی که در قبال فرزندانتان به کار می برید بسیار اهمیت دارند. سعی کنید از هر چه که اثر منفی بر فرزند شما دارد دوری کنید و تا جایی که در توان دارید در قالب عبارات و رفتار های مثبت نگرانه به تربیت او بپردازید.

 

امنیت ایجاد کنید

یکی از موارد مهم در تربیت کودکان این است که برای آن ها محیطی امن ایجاد کنید. به خواسته های آن ها حساس باشید و واکنش نشان بدهید. کودکان اولین تجربه های خود از محیط اجتماعی را در خانه می بینند.

 

با فرزندان خود صحبت کنید

صحبت کردن با کودکان و به دقت گوش دادن به صحبت های آن ها سنگ بنای تعاملات اجتماعی آن ها در آینده خواهد شد. با اینکار شما به رشد مغزی فرزند خود کمک می کنید. ضمن اینکه با حرف زدن احساس بهتری به فرزند خود می دهید و این احسلاس بهتر بر سلامت جسمانی آن ها نیز اثر گذار خواهد بود.

 

خود را فراموش نکنید

همواره به سلامت روانی و جسمانی خود بها دهید تا فرزند شما نیز بیاموزد که باید برای خود و اطرافیانش ارزش قائل باشد.

در دنیای امروز همه پدر و مادر ها باید به دنبال یادگرفتن راه درست باشند و همه باید بیاموزیم که چگونه پدر و مادر خوبی باشیم؟

منبع: راهکار هایی برای اینکه یاد بگیریم چگونه پدر و مادر خوبی باشیم ؟