فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود

غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود


غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود چیست؟

آیا با غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود آشنا هستید؟ پیروی از یک رژیم سالم و مغذی یکی از مهمترین چیزهایی است که باید در بارداری رعایت شود. طی این دوران بدن به مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نیاز دارد. در واقع شما در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری به 350 تا 500 کالری بیشتر احتیاج دارید. یک رژیم نادرست غذایی در دوران حاملگی می تواند اثرات جبران ناپذیری روی سلامت جنین داشته باشد.

 

سوء تغذیه در بارداری

نرسیدن مواد مغذی و لازم در دوران بارداری و اضافه وزن زیاد می تواند ریسک ابتلا به دیابت بارداری و زایمان زودرس را افزایش دهد. با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب در این دوران می توانید بعد از زایمان نیز وزن اضافه تان را کم کنید. در ادامه با مواد غذایی ضروری در دوران بارداری آشنا می شوید.

 

لبنیات

در طول دوران بارداری بدن به پرتئین و کلسیم بیشتری نیاز دارد تا جنین بهتر رشد کند. محصولات لبنی کلسیم و پروتئین بالایی دارد به علاوه حاوی مقادیر فراوانی فسفر، منگنز، زینک و ویتامین ب است. ماست خصوصا ماست یونانی بسیار مفید است زیرا به نسبت دیگر مخصولات لبنی، کلسیم بیشتری دارد. به علاوه با باکتری های پروبیوتیکی که دارد باعث زودتر هضم شدن غذا می گردد از این رو شکم دچار نفخ و یبوست نمی شود.

 

حبوبات

حبوبات شامل عدس، نخود، لوبیا، سویا و بادام زمینی است. حبوبات یکی از بهترین منابع گیاهی حاوی فیبر، آهن، کلسیم و فولات است که در بارداری بسیار لازم است. فولات ویتامین ب 9 است که خصوصا در سه ماهه اول بارداری برای سلامت مادر و جنین بسیار ضروری است. مادرانی که به میزان کافی فولات مصرف نمی کنند با مشکلاتی مانند کم وزنی نوزاد هنگام تولد مواجه می شوند.

 

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین حاوی بتا کاراتن است که نوعی ویتامین آ است. ویتامین آ برای رشد سلول های بدن جنین نقش به سزایی دارد.

 

سالمون

ماهی سالمون سرشار از امگا سه و اسیدهای چرب است. خانم های باردار بهتر است هفته ای دوبار از غذاهای دریایی استفاده کنند البته ماهی هایی که حاوی جیوه است به هیچ عنوان نباید در این دوران مصرف شوند.

 

تخم مرغ

تخم مرغ حاوی پروتئین است و بسیار مغذی است.

 

بروکلی و سبزی های برگ سبز

بروکلی و سبزی های برگ سبز نظیر اسفناج برای خانم های باردار بسیار مغذی هستند به علاوه حاوی فیبر، ویتامین سی، ویتامین کا و آ، کلسیم، آهن، فولات و پتاسیم هستند. به علاوه بروکلی و سبزی های برگ سبر سرشار از آنتی اکسیدان هستند به علاوه سیستم ایمنی بدن را بالا می برند و مشکلات گوارشی را رفع می کنند.

 

دیگر خوراکی های مغذی

  • آووکادو
  • میوه خشک
  • سیب
  • موز
  • آب کافی
  • توت ها
  • انجیر

در اینجا با غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود آشنا شدید.

منبع:  غذاهایی که در دوران بارداری باید مصرف شود

دلایل گریه کودکان را بدانید

دلایل گریه کودکان


دلایل گریه کودکان

در این مقاله دلایل گریه کودکان را با هم بررسی می کنیم. گریه کودک امری طبیعی است اما کودکی که بیش از حد گریه می کند، پدر و مادر را خسته و درمانده خواهد کرد. برخی از والدین نمی دانند چگونه می توانند به کودک خود کمک کنند. لازم به ذکر است که قبل از اینکه کودک به حرف زدن بیفتد، فهمیدن علت گریه او به مراتب دشوار تر است. به هر حال در ادامه با ما همراه باشید تا دلایل مختلف گریه کودکان را برای شما شرح دهیم و راه حل مناسب را بیابید.

 

گریه در کودکان امری طبیعی است

طبق تحقیقاتی که در سال 2011 انجام شد، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که گریه در انسان ها باعث احساس بهتر و سبک شدن غم و اندوه می گردد بنابراین گریه امری طبیعی است و نوعی واکنش بدن ما به اتفاقات بیرونی محسوب می شود. از این رو هدف ما این نیست که جلوی گریه کردن فرزندمان را بگیریم بلکه می خواهیم به او یاد بدهیم احساساتش را مدیریت کند و این که تنها سلاحش برای نشان دادن احساسش گریه نباشد.

 

خستگی

یکی از عمده ترین دلایل بدخلقی کردن  بچه ها، خستگی است. مثلا زماین که کم خوابیده و یا خسته است شما کاسه رنگ دیگر را به او بدهید و یا از او بخواهید که کفش خود را به پا کند می بینید بی دلیل گریه می کند. اگر این موضوع را مدیریت نکنید می تواند منجر به مشکلات تربیتی می شود.

گرسنگی

یکی دیگر از دلایل گریه و نق زدن کودک گرسنگی است. بنابراین برای جلوگیری از آن بهتر است برنامه غذایی نیز منظم باشد و وعده غذایی کودک به موقع آماده باشد در طول روز میان وعده های سالم فراموش نشود.

 

فضاهای شلوغ

تجسم کنید در مهمانی هستید و به نظر همه چیز خوب است و به فرزندتان خوش می گذرد اما به یکباره او شروع به گریه کردن و بهانه گیری می کند که علت آن شلوغی و صداهای بلند اطراف است . در این صورت فضا را ترک کنید و به اتاقی آرامتر بروید تا او آرامش از دست رفته اش را بازیابد.

 

کودک نگران است

استرس و نگرانی می تواند یک فرد بالغ را نیز به گریه بیندازد چه برسد به یک کودک که توانایی مدیریت احساسش را ندارد و تنها کاری که بلد است گریه کردن است. ما باید تا جایی که می توانیم به آرامش کودکمان کمک کنیم و به او بفهمانیم که مراقبش هستیم.

 

کودک توجه می خواهد

دنیای پر مشغله امروز سبب شده که والدین کمتر به فرزندشان توجه کنند از این رو کودکان با رفتار منفی و گریه ناراحتی خود را ابراز می کند. یکی از دلایل گریه کودکان این است که او کمی توجه می خواهد.

منبع: دلایل گریه کودکان را بدانید

راههای مقابله با گریه کودک چیست؟

راههای مقابله با گریه کودک
راههای مقابله با گریه کودک

راههای مقابله با گریه کودک

یکی از مهمترین نکات تربیتی که والدین باید بدانند راههای مقابله با گریه کودک است. برخی از کودکان به دلیل اشتباهات تربیتی که والدینشان مرتکب می شوند خواسته های خود را به جای صحبت کردن با گریه کردن نشان می دهند. کودکان هر چه بزرگتر می شوند باید کنترل بیشتری بر احساساتشان پیدا کنند و بتوانند خواسته خود را با زبانشان بیان کنند. کودکی که درست تربیت شود و از لحاظ روحی سالم باشد برای ارتباط برقرار کردن و ابراز خواسته خود، گریه نمی کند.

 

گریه کردن

از لحاظ زیستی، گریه کردن نوعی واکنش ما در مقابل غم و ناراحتی است و باعث تخلیه استرس و انرژی منفی می شود که برخی اوقات برای بهبود حالمان در شرایط بحرانی به آن احتیاج داریم. گریه کردن در کنترل قسمتی از مغز است که وظیفه کنترل عواطف و احساساتمان را  دارد.

 

گریه در سنین مختلف

نوزادان نیاز خود را با گریه ابراز می کنند که این کاملا طبیعی است. کودکان قبل از سن دبستان هم مدیریت کنترل احساسشان ضعیف تر است اما با رفتار درست و هوشمندانه می توانیم به مرور این مهم را به آن ها یاد بدهیم. نوجوانان نیز به دلیل تغییر و تحولات هورمنی از لحاظ روحی ضعیف تر می شوند و بیشتر گریه می کنند. در ادامه شما را  با راهکارهای مفیدی که والدین می توانند در مقابل گریه کودکشان انجام دهند، آشنا می کنیم.

 

با او صحبت کنید

هنگامی که کودک آرام است در خصوص گریه کردن و بیان خواسته هایش با او صحبت کنید. به او یاد بدهید می تواند زمانی که نیاز دارد با شما صحبت کند و خواسته خود را به زبان آورد. و اینکه او می تواند زمان درد و رنج گریه کند اما نه زمانی که چیزی می خواهد. زیرا زمان نیاز این زبان است که باید آن را ابراز کند.

 

احساس موقت

زمانی که کودک ناراحت و گریان است به او بگویید که این احساساتش زود گذر است و به زودی این حالات فروکش می کنند و از بین می روند.

 

باج ندهید

برخی از والدین برای اینکه کودک خود ر آرام کنند به او باج می دهند و این یکی از اشتباهات بزرگ تربیتی است. این باعث می شود کودک یاد بگیرد که چگونه می تواند از والدینش سواستفاده نماید. باید به او نشان دهید هرچقدر هم گریه کند برای ساکت کردنش به او باج نخواهید داد.

 

مکان امن

بهتر است به کودک بگویید هر وقت نیاز به گریه دارد می تواند در گوشه مشخص و دنجی گریه کند تا احساستش تخلیه شود. سپس با او صحبت کنید و مهارت های لازم را برای کنترل احساساتش به او بیاموزید. همه پدر ها و مادرها بهتر است راههای مقابله با گریه کودک را به خوبی بیاموزند.

منبع: راههای مقابله با گریه کودک چیست؟