فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

فرزند و والدین

چگونه در برابر کودکان صبور باشید؟ برقراری ارتباط موثر والدین با فرزندان

همه چیز درباره آزمایش غربالگری جنین

همه چیز درباره آزمایش غربالگری


همه چیز درباره آزمایش غربالگری

آیا همه چیز درباره آزمایش غربالگری را می دانید؟ اگر قصد بارداری دارید و یا اینکه باردار هستید در ادامه با ما باشید تا به طور کامل با این آزمایش مهم آشنا شوید. همه پدر و مادر ها می خواهند از سلامت فرزند خود مطمئن شوند. امروزه علم تا حد مطلوبی پیشرفت کرده است که بسیاری از عوامل مهم در سلامتی جنین را شناسایی می کند. در آزمایش غربالگری والدین می توانند از بیماری های مادر زادی و یا نواقص احتمالی فرزند خود آگاه شوند.

 

غربالگری

با انجام غربالگری می توان برخی بیماری های مادر زادی را در جنین تشخیص داد. معمولا این آزمایش در سه ماهه اول و سه ماهه دوم انجام می شود البته در برخی موارد پزشک می خواهد تا غربالگری سه ماهه سوم نیز انجام شود. آزمایش غربالگری معمولا هم آزمایش خون و هم سونوگرافی است که در آن ها سلامت عمومی جنین چک می شود.

در سه ماهه اول که معمولا هفته دهم بارداری است، مشکلات احتمالی قلب جنین بررسی می شود و در سه ماهه دوم که تقریبا هفته شانزده تا هجده است، احتمال ابتلا به نقص لوله عصبی باز و سندروم دان بررسی می گردد.

 

آزمایش خون

معمولا در سه ماهه اول بارداری دو نوع آزمایش خون انجام می گردد که این آزمایش ها برای چک کردن برخی مواد مهم در خون جنین است. در صورتی که میزان هر یک از این مواد کم یا زیاد دیده شود، می تواند نشان دهنده اختلالات کروموزم های جنین باشد. همچنین در این آزمایش ها، میزان ایمنی بدن و نیز احتمال ابتلا به سرخجه، هپاتیت ب و نیز بیماری ایدز بررسی می شود. به علاوه در غربالگری گروه خونی جنین و RH خون او چک می شود و باید RH خون مادر و جنین با هم سازگار باشند تا موجب کم خونی جنین نشود.

 

سونوگرافی

در سونوگرافی از جنین در رحم مادر تصویر برداری می شود. سونوگرافی می تواند وضعیت کلی سلامت جنین و نیز اندازه او را تشخیص دهد به علاوه می تواند سن بارداری مادر را تعیین نماید. در سونوگرافی پزشک می تواند متوجه نقص های اندام ها و استخوان ها شود.

در سه ماهه دوم هم سونوگرافی به نام آناتومی جنین وجود دارد که خیلی دقیق می تواند وضعیت سلامتی جنین را از نوک پا تا سر او را بررسی نماید. با همه این ها همه مشکلات قابل تشخیص نیستند.

 

نمونه برداری از پرزهای جفتی

این آزمایش در اصل نمونه برداری از بافت جفت پلاسنتا است که معمولا دوازده هفتگی انجام می شود که می تواند برخی اختلالات ژنتیکی نظیر نقص های مادرزادی و سندرم داون را بررسی کند.این آزمایش به دو صورت شکمی و واژنی انجام می شود.

 

حال همه چیز درباره آزمایش غربالگری را می دانید.


منبع: همه چیز درباره آزمایش غربالگری جنین

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.